Ny eierseksjonslov 2018 | Ladestasjon for elbil

Med den nye eierseksjonsloven som tredde i kraft 1. januar 2018, har det blitt enklere for seksjonseiere å innstallere ladestasjoner for elbil på sameiets fellesområde.

Med helt nye regler om hvordan parkering skal organiseres, må sameiet gi tillatelse til beboere som ønsker ladepunkt for el-bil, med mindre styret har en «saklig grunn» til å si nei.

Den vanligste grunnen for å nekte etablering av nye ladestasjoner har vært at «elbiler medfører økt brannfare». Dette er nå tilbakevist av Direktoratet for sikkerhet og beredskap, samtidig som bevisbyrden plasseres hos styret.

Brann i elbil lar seg ikke slukke med vann!

– Når det brenner i battericellene, så livnærer de seg selv med oksygen. Da klarer vi ikke å slukke med vann, sier brannmester Ronald Thorvaldsen i Moss. (ref. NRK.no 13.02.2017)

Hvis litiumbatteriet i en elbil antenner, er det umulig for brannvesenet å slukke bilbrannen med vann. Hvis elbilen står i åpent lende, er det enkelt forbrannvesenet å sikre området, men batteriet må uansett brennes ut. Noe som kan ta opptil 24 timer.

Utfordringen er at de fleste elbiler ikke står parkert i åpent lende. De står gjerne parkert ved ladestasjoner langs husvegger, garasjer eller i parkeringshus.

Bridgehill Car Fire Blanket isolerer brann i elbil på 20 sekunder!

Ved å isolere bilbrannen på under 20 sekunder med Bridgehill Car Fire Blanket, unngår man faren for kraftig røyk- eller brannspredning.
Faren for en katastrofal boligbrann er dermed avverget.

Det har lenge vært skepsis rundt faren for brann i elbil blant borettslagene i Norge. Med den nye loven som nå tredde i kraft på nyåret vil fortsatt kjøp og salg av elbil i Norge være økende.

Spredningsbrann i parkeringshus i Liverpool – 1 400 biler ødelagt

Hundrevis av biler ble redusert til utbrente skall i en dramatisk spredningsbrann i et parkeringshus ved vannkanten av den nordvestlige engelske byen Liverpool på nyttårsaften, opplyser beredskapstjenester på mandag. (ref. Reuters)

Ved å isolere bilbrannen på under 20 sekunder med Bridgehill Car Fire Blanket, unngår man faren for kraftig røyk- eller brannspredning.
Faren for en katastrofal spredningsbrann er dermed avverget.

Dette brannverktøyet burde være tilgjengelig i alle tunneler, på alle parkeringsplasser, parkeringshus, ferger, ladestasjoner for elbil og alle andre steder med høy konsentrasjon av biler.
Les mer

NRK Vestfold, mars 2017

«Larvik brannvesen har testet brannduken og mener det er et godt produkt. Erfaringen vår er at effekten er veldig god. Dette er et produkt vi tror på, sier stedfortredende brannsjef Jan-Olav Vagle.»
Les artikkelen her

TV2.no, mars 2017

«Egentlig burde dette være standard i alle parkeringshus og gjerne også i ferger. Det gjør at en kjøper seg dyrbar tid» – Even Moan, leder for beredskap i Ringerike.
Les artikkelen her

NRK Nyheter, mars 2017

Se NRK Dagsrevyen sitt innslag om Bridgehill Innovation sine løsninger for slukking av brann i elbil og elbilbatterier.
Se innslaget her

Elbilplassen, mars 2017

«Norsk innovasjon slukker brann i elbil på få minutter. Løsningen er utviklet og patentsøkt av Bridgehill Innovation, og ble sist uke demonstrert sammen med ledende fagfolk innen brannsikkerhet.»
Les artikkelen her

Bli den første til å motta de nyeste Bridgehill-nyhetene, -arrangementene og produktoppdateringene.